Ehliyet ve Sürücü

21 Nisan 2018 Ehliyet sınav soruları ve cevapları ( Part 5 )

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 41 Aracın elektrik devresinde, akım yüksek olduğunda eriyerek güvenliği sağlayan parça aşağıdakilerden hangisidir?

 

[one_half] A) Akü[/one_half][one_half_last] B) Platin[/one_half_last]

[one_half] C) Sigorta[/one_half][one_half_last] D) Alternatör[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: C

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 42 Kriko ile aracı kaldırırken tekerleklere takoz konulmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

[one_half] A) Aracın motorunu çalıştırabilmek[/one_half][one_half_last] B) Aracın hareket etmesini engellemek[/one_half_last]

[one_half] C) Araç yakıtının buharlaşmasını engellemek[/one_half][one_half_last] D) Araç motorunun sarsıntısız çalışmasını sağlamak[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: B

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 43 Seyir hâlindeyken araçtan “sürekli yakıt kokusu” alınması durumunda aşağıdakilerden hangisi yapılır?

[one_half] A) Antifriz kontrol edilir.[/one_half][one_half_last] B) Önemsenmez yola devam edilir. [/one_half_last]

[one_half] C) Lastiklerin hava basıncı kontrol edilir.[/one_half][one_half_last] D) Trafik kurallarına uyarak durulur ve kontak kapatılır.[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: D

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 44 Aşağıdakilerden hangisi yakıt tüketiminin artmasında sürücüden kaynaklanan kusurdur?

[one_half] A) Aşırı hız yapılması [/one_half][one_half_last] B) Frenlerin ayarsız olması[/one_half_last]

[one_half] C) Rölanti ayarının bozuk olması[/one_half][one_half_last] D) Lastiklerin havasının az olması[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: A

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 45.

I. Trafikteki bütün kuralların nedenini öğrenir.

II. Araç kullanırken yapacağı bir kural ihlalinin sonucunda sadece maddi ceza olduğunu düşünür.

III. Trafik içinde yapacağı bir kural ihlalinde, kendisinin ya da sevdiklerinin canını tehlikeye attığının farkında değildir.

Yukarıdakilerden hangileri trafik adabına sahip olan bir sürücü için söylenebilir?

[one_half] A) Yalnız I.[/one_half][one_half_last] B) I ve II.[/one_half_last]

[one_half] C) II ve III.[/one_half][one_half_last] D) I, II ve III.[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: A

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 46 Ailesi ile birlikte yolculuk yapan bir sürücü, aracını hız limitlerini aşarak sürdüğünde ailesinin hayatını da tehlikeye atmış olacaktır. Bu sürücü, hız ihlalinden kaynaklanan olası bir kazada sevdiklerinin canını riske atmakla trafikte aşağıdaki değerlerden hangisini yerine getirmemiş olur?

[one_half] A) Hırçınlık[/one_half][one_half_last] B) Bencillik[/one_half_last]

 

[one_half] C) Sorumluluk[/one_half][one_half_last] D) Hoşnutsuzluk[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: C

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 47 Öndeki araç yol kenarına park etmeye çalışırken arkadan gelen diğer aracın onu beklemesi durumu, trafikte aşağıdaki değerlerden hangisine sahip olunduğunu gösterir?

[one_half] A) Öfke[/one_half][one_half_last] B) Sabır[/one_half_last]

[one_half] C) İnatlaşma[/one_half][one_half_last] D) Aşırı tepki[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: B

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Aşağıdaki değerlerden hangisine sahip olan sürücü, yoğun trafikte bir dizi hâlinde gitmekte olan diğer sürücülerin önlerine geçip trafiği daha da sıkışık hâle getirerek yoluna devam etmez?

[one_half] A) Bencil[/one_half][one_half_last] B) Sorumsuz [/one_half_last]

[one_half] C) Görgü seviyesi düşük[/one_half][one_half_last] D) Empati düzeyi yüksek[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: D

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 49 Seyir hâlindeki sürücünün, yaptığı bir hatadan dolayı eliyle veya yüz ifadesiyle diğer sürücülerden özür dilemesi trafikte aşağıdakilerden hangisinin kullanıldığına örnek olur?

[one_half] A) Beden dilinin[/one_half][one_half_last] B) Bencilliğin[/one_half_last]

[one_half] C) İnatlaşmanın[/one_half][one_half_last] D) Tahammülsüzlüğün[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: A

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Aşağıdakilerden hangisi trafikte bireye yapılan hak ihlallerindendir?

[one_half] A) Aşırı hız yapmaktan kaçınılması[/one_half][one_half_last] B) Geçiş önceliğine sahip araçlara yol verilmesi[/one_half_last]

[one_half] C) Trafikte sürücülerin tek başına olmadığının düşünülmesi[/one_half][one_half_last] D) Engeli olmadığı hâlde engelli kişiler için ayrılmış yerlere park edilmesi[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: D

[/box]

Benzer İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Araç çubuğuna atla

Beylikdüzü escort, istanbul escort