Ehliyet ve Sürücü

21 Nisan 2018 Ehliyet sınav soruları ve cevapları ( Part 4 )

Bu bölüm, Jannah Extinsions Eklentisini gerektiren bazı kısa kodları içerir. Tema Menüsünden> Eklentileri Yükle'den yükleyin.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 31 . Kamyon, kamyonet ve römorklarda yükle birlikte yolcu taşınırken aşağıdakilerden hangisinin yapılması yasaktır?
[one_half] A) Yüklerin bağlanması[/one_half][one_half_last] B) Yolcuların yüklerin üzerine oturtulması [/one_half_last]

[one_half] C) Kasanın yan ve arka kapaklarının kapatılması[/one_half][one_half_last] D) Yolcuların kasa içinde ayrılmış bir yere oturtulması[/one_half_last]

DOĞRU CEVAP: B

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 32 Araçlarda emniyet kemeri kullanımının zorunlu olması ile aşağıdakilerden hangisi hedeflenmektedir?

[one_half] A) Kazaların önlenmesi[/one_half][one_half_last] B) Sürücülerin dikkatinin artırılması[/one_half_last]

[one_half] C) Denetimlerde herhangi bir sorun yaşanmaması[/one_half][one_half_last] D) Kaza anında ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi[/one_half_last]

DOĞRU CEVAP: D

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 33 Aşağıdakilerden hangisi trafik kazalarının en önemli sebebidir?

 

[one_half] A) Trafik görevlisi sayısının yetersiz olması[/one_half][one_half_last] B) Uyarı işaretlerinin yetersiz olması[/one_half_last]

[one_half] C) Sürücülerin kurallara uymaması[/one_half][one_half_last] D) Yolların bakımsız olması[/one_half_last]

DOĞRU CEVAP: C

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 34 Aşağıdakilerden hangisi sürüş güvenliğini olumsuz yönde etkiler?

 

[one_half] A) Viraja girmeden önce hızı artırmak[/one_half][one_half_last] B) Aracı kullanırken yola konsantre olmak [/one_half_last]

[one_half] C) Yüksek hızlarda ani manevra yapmaktan kaçınmak[/one_half][one_half_last] D) Her hızda, fren için ne kadar duruş mesafesi olduğunu hesaplamayı öğrenmek[/one_half_last]

DOĞRU CEVAP: A

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 35 Aşağıdakilerden hangisi çevre kirliliğini önleyici tedbirlerden biri değildir?

 

[one_half] A) Kısa mesafeli yerlere yürüyerek gidilmesi[/one_half][one_half_last] B) İniş eğimli yollarda motorun durdurulması[/one_half_last]

[one_half] C) Trafiğin yoğun olmadığı taşıt yollarının seçilmesi[/one_half][one_half_last] D) Mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarının kullanılması[/one_half_last]

DOĞRU CEVAP: B

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 36 Aşağıdakilerden hangisi aracı istenilen yöne sevk eder?

 

[one_half] A) Marş sistemi[/one_half][one_half_last] B) Yağlama sistemi[/one_half_last]

[one_half] C) Direksiyon sistemi[/one_half][one_half_last] D) Aydınlatma sistemi[/one_half_last]

DOĞRU CEVAP: C

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 37 .

I. LPG

II. Benzin

III. Motorin

İçten yanmalı motorlarda yukarıdaki yakıtlardan hangileri kullanılır?

 

[one_half] A) Yalnız I.[/one_half][one_half_last] B) I ve II. [/one_half_last]

[one_half] C) II ve III.[/one_half][one_half_last] D) I, II ve III.[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: D

[/box]

 

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 38 Aşağıdakilerden hangisi aracı kullanmaya başlamadan önce yapılması gereken hazırlıklardan biri değildir?

 

[one_half] A) Klimanın açılması[/one_half][one_half_last] B) Koltuğun ayarlanması[/one_half_last]

[one_half] C) Aynaların ayarlanması[/one_half][one_half_last] D) Emniyet kemerinin takılması[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: A

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 39 Aracın gösterge panelinde aşağıdaki ikaz ışıklarından hangisinin yanıyor olması araç yakıtının bitmek üzere olduğunu bildirir?

 

[one_half] A)  [/one_half][one_half_last] B) [/one_half_last]

[one_half] C) [/one_half][one_half_last] D) [/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: C

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 40 Motorlu araçlarda motorun yağ seviyesini kontrol etmeye yarayan ve özel işaretleri bulunan parçaya ne ad verilir?

[one_half] A) Yağdanlık[/one_half][one_half_last] B) Yağ çubuğu[/one_half_last]

[one_half] C) Yağ filtresi[/one_half][one_half_last] D) Yağ pompası[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: B

[/box]

 

 

[button color=”orange” size=”medium” link=”https://www.dersvekitap.com/21-nisan-2018-ehliyet-sinav-sorulari-ve-cevaplari-part-5/” icon=”” target=”false” nofollow=”false”]Part 5 ( Soruların Devamı )[/button]

Benzer İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Araç çubuğuna atla

Beylikdüzü escort, istanbul escort