Ehliyet ve Sürücü

21 Nisan 2018 Ehliyet sınav soruları ve cevapları ( Part 3 )

Bu bölüm, Jannah Extinsions Eklentisini gerektiren bazı kısa kodları içerir. Tema Menüsünden> Eklentileri Yükle'den yükleyin.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 21.Kavşaklara yaklaşırken yol üzerine çizilmiş şekildeki oklar sürücülere neyi bildirir?

 

[one_half] A) Hızın artırılması gerektiğini [/one_half][one_half_last] B) Sağa ve sola dönülemeyeceğini[/one_half_last]

[one_half] C) Seyir yönüne uygun şeridin kullanılması gerektiğini[/one_half][one_half_last] D) Durma, duraklama ve park etmenin yasaklanmış olduğun[/one_half_last]

DOĞRU CEVAP: C

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 22 Aşağıdaki hâllerin hangisinde sürücü araç kullanmaktan men edilir?

[one_half] A) Taşıma sınırının üstünde yolcu almışsa[/one_half][one_half_last] B) Taşıma sınırının üstünde yük yüklemişse[/one_half_last]

[one_half] C) Uyuşturucu madde alarak araç kullanıyorsa[/one_half][one_half_last] D) Zorunlu mali sorumluluk sigortasını yaptırmamışsa[/one_half_last]

DOĞRU CEVAP: C

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 23.

I. Aracın yük ve teknik özelliğine

II. Görüş, yol, hava ve trafik durumuna

III. Aracın cinsine uygun hız sınırlamalarına

Sürücüler, araçlarının hızını yukarıdakilerden hangilerine göre ayarlamak zorundadır?

[one_half] A) Yalnız I.[/one_half][one_half_last] B) I ve II.[/one_half_last]

[one_half] C) II ve III. [/one_half][one_half_last] D) I, II ve III.[/one_half_last]

 
DOĞRU CEVAP: D

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 24 Öndeki aracın güvenle takip edildiği uzaklığa ne denir?

[one_half] A) Takip mesafesi[/one_half][one_half_last] B) Geçiş mesafesi[/one_half_last]

[one_half] C) Görüş mesafesi[/one_half][one_half_last] D) İntikal mesafesi[/one_half_last]

DOĞRU CEVAP: A

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 25 . Şekildeki kara yolu bölümünde, yan yana çizilmiş kesik ve devamlı yol çizgileri sürücülere aşağıdakilerden hangisini bildirir?

 

[one_half] A) Çift yönlü yoldan tek yönlü yola girileceğini[/one_half][one_half_last] B) Her iki yönde seyreden araçların bölünmüş yola gireceğini[/one_half_last]

[one_half] C) Her iki yönde seyreden araçların şerit değiştiremeyeceğini[/one_half][one_half_last] D) Devamlı çizgi tarafındaki araçların şerit değiştiremeyeceğini[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: D

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 26 . Şekildeki aracın sürücüsü, dönel kavşaktan geriye dönüş yapmak için hangi şeridi izlemelidir?

[one_half] A) İstediği şeridi[/one_half][one_half_last] B) 1 numaralı şeridi[/one_half_last]

[one_half] C) 2 numaralı şeridi[/one_half][one_half_last] D) 3 numaralı şeridi[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: B

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 27 Şekildeki gibi kontrolsüz kavşakta karşılaşan araçların geçiş hakkı sıralaması nasıl olmalıdır?

 

[one_half] A) 1 – 2 – 3[/one_half][one_half_last] B) 2 – 1 – 3[/one_half_last]

[one_half] C) 3 – 1 – 2[/one_half][one_half_last] D) 3 – 2 – 1[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: D

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 28 Aşağıdakilerden hangisi geçiş üstünlüğüne sahip araçlardandır?

 

[one_half] A) İtfaiye aracı[/one_half][one_half_last] B) Motosiklet[/one_half_last]

[one_half] C) Tarım traktörü[/one_half][one_half_last] D) Toplu taşıma aracı[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: A

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 29 Park edilen araç için aşağıdakilerden hangisinin yapılmasına gerek yoktur?[one_half] A) El freninin çekilmesine[/one_half][one_half_last] B) Motorunun durdurulmasına[/one_half_last]

[one_half] C) Acil uyarı ışıklarının yakılmasına[/one_half][one_half_last] D) Yol eğimli ise uygun vitese takılmasına[/one_half_last]

DOĞRU CEVAP: C

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 30 Geceleyin önündeki aracı geçmek isteyen sürücü, bu araçla yan yana gelinceye kadar hangi ışıkları kullanmalıdır?

[one_half] A) Sis ışıklarını [/one_half][one_half_last] B) Acil uyarı ışıklarını[/one_half_last]

[one_half] C) Uzağı gösteren ışıkları[/one_half][one_half_last] D) Yakını gösteren ışıkları [/one_half_last]

DOĞRU CEVAP: D

[/box]

 

 

[button color=”orange” size=”medium” link=”https://www.dersvekitap.com/21-nisan-2018-ehliyet-sinav-sorulari-ve-cevaplari-part-4/” icon=”” target=”false” nofollow=”false”]Part 4 ( Soruların Devamı )[/button]

 

 

Benzer İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Araç çubuğuna atla

Beylikdüzü escort, istanbul escort