Ehliyet ve Sürücü

21 Nisan 2018 Ehliyet sınav soruları ve cevapları ( Part 2 )

Bu bölüm, Jannah Extinsions Eklentisini gerektiren bazı kısa kodları içerir. Tema Menüsünden> Eklentileri Yükle'den yükleyin.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 11 Koma durumundaki kazazedeye aşağıdaki pozisyonlardan hangisi verilmelidir?

[one_half] A) Şok pozisyonu[/one_half][one_half_last] B) Sırtüstü yatış pozisyonu[/one_half_last]

[one_half] C) Yarı yüzükoyun-yan pozisyon[/one_half][one_half_last] D) Baş geride yarı oturuş pozisyonu[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: C

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 12 Aşağıdakilerden hangisi kazazedenin taşınmasında uyulması gereken genel kurallardandır?

 

[one_half] A) İlk yardımcının kendi sağlığını riske sokması[/one_half][one_half_last] B) İlk yardımcının kalkarken ağırlığı karın kaslarına vermesi[/one_half_last]

[one_half] C) Kazazedenin mümkün olduğunca çok hareket ettirilmesi[/one_half][one_half_last] D) Kazazedenin baş-boyun-gövde ekseni esas alınarak en az 6 destek noktasından kavranması[/one_half_last]

DOĞRU CEVAP: D

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 13 . I. Hoşgörülü olunması

II. Bencillikten uzak durulması

III. Olaylara aşırı tepki gösterilmesi

Trafik ortamını paylaşanlarda, yukarıda verilen tutum ve davranışlardan hangilerinin bulunması hâlinde trafik düzeni ve güvenliği olumlu yönde etkilenir?

[one_half] A) Yalnız I.[/one_half][one_half_last] B) I ve II.[/one_half_last]

[one_half] C) II ve III.[/one_half][one_half_last] D) I, II ve III.[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: B

 

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 14 . Aşağıdakilerden hangisi Karayolları Genel Müdürlüğünün görevlerinden biri değildir?

[one_half] A) Şehir içindeki açık ve kapalı otoparklara izin vermek[/one_half][one_half_last] B) Kara yollarındaki hız sınırlarını belirleyip işaretlemek[/one_half_last]

[one_half] C) Kara yollarındaki işaretleme standartları- nı tespit ve kontrol etmek[/one_half][one_half_last] D) Kara yolu güvenliğini ilgilendiren konulardaki projeleri incelemek ve onaylamak [/one_half_last]

DOĞRU CEVAP: A

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 15  . Trafik zabıtası veya yetkililerce Kanunda ve yönetmelikte belirtilen hâllerde araçla ilgili belgelerin alınması ve aracın belirli bir yere çekilerek trafikten alıkonulmasına ne denir?

[one_half] A) Trafik suçu[/one_half][one_half_last] B) Trafik terörü[/one_half_last]

[one_half] C) Trafik kusuru[/one_half][one_half_last] D) Trafikten men[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: D

 

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 16 Şekildeki trafik görevlisinin yapmış olduğu işaretin sürücüler için anlamı nedir?

 

[one_half] A) Dur[/one_half][one_half_last] B) Hızlan[/one_half_last]

[one_half] C) Yavaşla[/one_half][one_half_last] D) Sağa yanaş[/one_half_last]

 

 DOĞRU CEVAP: C

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 17 Şekildeki trafik işareti aşağıdakilerden hangisine yaklaşıldığını bildirir?

[one_half] A) Okul geçidine[/one_half][one_half_last] B) Yürüyüş yoluna [/one_half_last]

[one_half] C) Gençlik kampına[/one_half][one_half_last] D) Alt veya üst geçitlere[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: A

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 18 Şekildeki tehlike uyarı işaretini gören sürücü aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?

[one_half] A) Banketten gitmeli[/one_half][one_half_last] B) Takip mesafesini artırmalı [/one_half_last]

[one_half] C) Hızını artırarak öndeki aracı geçmeli[/one_half][one_half_last] D) Acil uyarı ışıklarını yakarak derhâl durmalı[/one_half_last]

DOĞRU CEVAP: B

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 19 Aşağıdaki trafik işaretlerinden hangisi öndeki taşıtı geçme yasağının sona erdiğini bildirir?

[one_half] A) [/one_half][one_half_last] B) [/one_half_last]

[one_half] C) [/one_half][one_half_last] D)  [/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: A

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 20 Şekildeki trafik işareti aşağıdakilerden hangisini bildirir?

[one_half] A) Kamyon garajını[/one_half][one_half_last] B) Kamyonun giremeyeceğini[/one_half_last]

[one_half] C) Kamyon için geçme yasağının sona erdiğini[/one_half][one_half_last] D) Kamyon için azami hız sınırlaması olduğunu [/one_half_last]

DOĞRU CEVAP: B

[/box]

 

[button color=”orange” size=”medium” link=”https://www.dersvekitap.com/21-nisan-2018-ehliyet-sinav-sorulari-ve-cevaplari-part-3/” icon=”” target=”false” nofollow=”false”]Part 3 ( Soruların Devamı )[/button]

Benzer İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Araç çubuğuna atla

Beylikdüzü escort, istanbul escort