21 Nisan 2018 Ehliyet sınav soruları ve cevapları ( Part 1 )

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 1. Aşağıdakilerden hangileri ilk yardımın öncelikli amaçlarındandır ?

I. Kazazedenin tedavi edilmesi

II. Hayati tehlikenin ortadan kaldırılması

III. Yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesinin sağlanması

[one_half]A) I ve II.[/one_half][one_half_last]B) I ve III.[/one_half_last]

[one_half]C) II ve III.[/one_half][one_half_last]D) I, II ve III[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: C

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 2 Aşağıdakilerden hangisi solunum sistemi organlarındandır?

[one_half] A) Kalp [/one_half][one_half_last] B) Akciğerler [/one_half_last]

[one_half] C) Pankreas [/one_half][one_half_last] D) Böbrekler [/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: B

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 3.Aşağıdakilerden hangisi “kaza sonuçlarının ağırlaşmasını önlemek için olay yerinin değerlendirilmesi” işlemini kapsar?

[one_half] A) Koruma [/one_half][one_half_last] B) Bildirme [/one_half_last]

[one_half] C) Bildirme[/one_half][one_half_last] D) Tedavi etme[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: A

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 4 Aşağıdakilerden hangisi kalp durmasının belirtilerindendir?

[one_half] A) Aşırı hareketlilik[/one_half][one_half_last] B) Bilincin açık olması [/one_half_last]

[one_half] C) Kalp atımının olmaması[/one_half][one_half_last] D) Hızlı ve yüzeysel solunum[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: C

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 5 Aşağıdakilerden hangisi bebeklere yapılan yapay solunum uygulamasında, ilk yardımcının dikkat etmesi gereken kurallardandır?

[one_half] A) Bebeğin yumuşak bir zemin üzerine sırtüstü yatırılması[/one_half][one_half_last] B) Hava yolu tıkanıklığına neden olan yabancı cisim varsa bebeğin yutmasının sağlanması [/one_half_last]

[one_half] C) Bebeğin solunum yapıp yapmadığının bak-dinle-hisset yöntemiyle 2 dakika süre ile kontrol edilmesiı[/one_half][one_half_last] D) Bebekte solunum yoksa ağız dolusu nefes alınması ve ağzın, bebeğin ağız ve burnunu içine alacak şekilde yerleştirilmesi[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: D

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 6 Solunum yolu yabancı bir cisimle tıkanmış olan kazazede öksürüyor, nefes alabiliyor ve konuşabiliyorsa bu kazazedede aşağıdakilerden hangisinin olduğu düşünülür?

[one_half] A) Koma[/one_half][one_half_last] B) Kısmi tıkanma[/one_half_last]

[one_half] C) Tam tıkanma[/one_half][one_half_last] D) Solunum durması[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: B

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 7 Aşağıdakilerden hangisi şok belirtilerinden biri değildir?

[one_half]A) Huzursuzluk [/one_half][one_half_last]B) Baş dönmesi [/one_half_last]

[one_half]C) Dudak çevresinde morarma [/one_half][one_half_last]D) Ciltte ısı artışı, kızarıklık ve kuruluk [/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: D

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 8 Burun kanaması olan kazazedeye yapılması gereken ilk yardım uygulaması hangisidir?

[one_half] A) Burun kanatlarının 5 dakika süre ile sıkılması [/one_half][one_half_last] B) an yatış pozisyonuna getirilmesi[/one_half_last]

[one_half] C) Başının geriye doğru itilmesi[/one_half][one_half_last] D) Sırtüstü yatırılması [/one_half_last]

DOĞRU CEVAP: A

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 9 . Aşağıdakilerden hangisi delici göğüs yaralanmalarında kazazedeye yapılan doğru bir ilk yardım uygulamasıdır?

[one_half] A) Ayaklarının yüksekte tutulup yüzüstü yatırılması[/one_half][one_half_last] B) Bilinci açık ise yarı oturur duruma getirilmesi[/one_half_last]

[one_half] C) Ağızdan ılık içecekler verilmesi[/one_half][one_half_last] D) atan cismin çıkarılması [/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: B

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Soru 10  .Aşağıdakilerden hangisi burkulmalarda yapılması gereken ilk yardım uygulamalarındandır?

[one_half] A) Sıkıştırıcı bir bandajla burkulan eklemin tespit edilmesi[/one_half][one_half_last] B) Şişliği azaltmak için bölgenin vücut seviyesinden aşağıya indirilmesi[/one_half_last]

[one_half] C) Burkulan eklem yüzeyinin sürekli hareket ettirilmesi[/one_half][one_half_last] D) Boğucu sargı (turnike) uygulanması[/one_half_last]

 

DOĞRU CEVAP: A

[/box]

 

[button color=”orange” size=”medium” link=”https://www.dersvekitap.com/21-nisan-2018-ehliyet-sinav-sorulari-ve-cevaplari-part-2/” icon=”” target=”false” nofollow=”false”]Part 2 ( Soruların Devamı )[/button]

 

.

 

 

BENZER YAZILAR
YORUMLAR

KPSS
KAMU PERSONEL
SEÇME SINAVI

03 Mart 2018

KPSS
SINAV DUYURULARI
KPSS
SON SINAVLAR
SORU
ÇÖZEN
1
ONLİNE SINAV
20
ADET SORU
247
DEFA ÇÖZÜLDÜ
KPSS
SIKÇA SORULAN SORULAR
    KPSS
    DERS DOKÜMANLARI
    KATEGORİLER
    Araç çubuğuna atla